Производителят на електрически автомобили Tesla  надмина очакванията на анализаторите с

...
Производителят на електрически автомобили Tesla  надмина очакванията на анализаторите с
Коментари Харесай

Tesla с рекордна печалба въпреки проблемите в автомобилния сектор

Производителят на електрически коли Tesla  надмина упованията на анализаторите с финансовия си доклад за третото тримесечие, съобщи Си Ен Би Си.

Компанията регистрира чиста облага от 1,62 милиарда $ за третото тримесечие, преминавайки за повторно прага от 1 милиарда $. През същото тримесечие на миналата година петната облага на компанията бе едвам 331 млн. $.Печалбата на акция доближи 1,86 $ при планувани 1,59 $.

Приходите на Tesla доближиха 13,76 милиарда $ при предстоящи 13,63 милиарда $, съгласно данните на Refinitiv.

Основното поделение на компанията – автомобилното, е записало доходи от 12,06 милиарда $ при разноски от 8,38 милиарда $.

Tesla също по този начин е генерирала 806 млн. $ доходи от от енергийния си бизнес, който включва слънчеви панели и системи за предпазване на електрическа сила за дома, офиса и бранша на публичните услуги, както и 894 млн. $ от други услуги, които включват поддръжката, ремонтите и застраховките на коли, както и продажбата на мърчандайз с марката Tesla.

Въпреки провокациите, свързани с дефицита на полупроводници и тапите по пристанищата, от компанията потвърдиха задачата си за 50% междинен годишен растеж на доставките на коли.

По-рано Tesla разгласи, че е доставила 241 300 електрически автомобила и произвела 237 823 коли през тримесечието, приключило на 30 септември.  За разлика от другите автомобилостроители, компанията на Илон Мъск съумя да регистрира растеж на продажбите през това тримесечие макар усложненията на пазара.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР